Laumann og Gorine

15. november lanseres noe helt nytt på Mestizo Dronningens – og det er kakemennparet Laumann og Gorine! Gjennom to ekstra gode kakemenn vil vi på Mestizo Dronningens forene to personer fra lokalhistorien vår.

Laumann er en byorginal som levde i Kristiansand. Det fortelles mange historier om Laumann, men Laumann er alltid sammen med den andre byorginalen Tjutta. Tjutta er hovedpersonen i historiene og vitsene. Hvis fortellingene stemmer, levde Tjutta og Laumann samtidig. Laumann arbeidet som nattmann, og det var bokstavelig talt en ordentlig drittjobb. Det å jobbe som nattmann innebar å tømme utedoer. Fortellingene som har oppstått omkring Tjutta og Laumann, har kanskje ikke så mye rot i virkeligheten. Like fullt er ideen om Tjutta og Lauann en svært levende idé på Sørlandet. Her er en vits om disse to karene:

Det var en gang Kjutta og Laumann beiset huset, og de hadde bare en stige. Laumann stod i stigen og Kjutta sa:
– Holder du godt fast i kosten Laumann, for nå tar jeg stigen.

Gorine er kjent for å være med i mange kjente og kjære sørlandsviser. Her kan du lytte til “Gorine, skjærgårdens datter”.

Nå blir Laumann og Gorine et par – et kakemannpar – på Mestizo Dronningens. Dette blir naturligvis ikke helt vanlige kakemenn …

Her er Laumann avbildet i 1932.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.