Om oss

 

Café Mestizo er drevet av det chilensk-norske ekteparet Patricio Silva og Cecilie Lønn. Mestizo ble opprettet i 2004. I startfasen bestod Mestizo av klasseromsundervisning i norsk og spansk – i tillegg til mange ulike kulturelle aktiviteter. På den tiden kalte de seg Mestizo Språk- og kultursenter. I 2006 leide de et lokale i Trondheimsveien 38 i Blåkorsgården. Folk fant veien opp i etasjene hvor de organiserte ulike arrangementer i tillegg til språkkursene. Det flerkulturelle – og blandingen av det norske og det latinamerikanske – har hele tiden vært et sentralt element. Begrepet ”mestizo” står, svært forenklet sagt, for en blanding eller en krysning mellom europeisk og sør-amerikansk kultur.

Etter hvert satte Cecilie i gang stadig flere språkkurs i klasserommet. I 2008 kom Cecilies første lærebok i norsk ut. Tittelen på den første boka var Det går bra!. Hvis du vil lese mer om bøkene og kursene Cecilie holder, kan du besøke sidene norskfordeg.no og vocesdelsur.no. Siden 2008 har det i skrivende stund blitt totalt 13 lærebøker – og flere kommer. I 2015 startet Cecilie med nettkurs i tillegg til klasseromskurs, og i dag er nettkursene hennes hovedjobb.

I 2015 ble Café Mestizo etablert i Oslo. Kafeen lå i Pilestredet Park 5 – sentralt i Oslo. Her kunne man finne Patricios gode, hjemmelagede mat – og en mengde ulike kulturelle arrangementer. Det ble arrangert konserter, boklanseringer, kunstutstillinger, feiringer av merkedager, møter, seminarer, dukketeater, fortellekvelder, private arrangementer, etc. I tillegg ble den populære «jueves de bohemia» etablert. ”Jueves de bohemia” var en jam-kveld hvor musikere stod på scenen hver torsdag. Vi hadde vår fantastiske musiker og gode venn Fernando Jauregui til å lede disse kveldene – i tillegg til mange andre fantastiske venner som stilte opp og bidro på ulike måter. Dette var eventyrlige kvelder.

I juni 2017 bestemte imidlertid Cecilie og Patricio at Café Mestizo for framtiden skulle ligge i Kristiansand. En sørlending vender alltid hjem … Konseptet for Café Mestizo er det samme i Kristiansand som i Oslo: Vi serverer kultur – og god mat og drikke.

Kultur og det flerkulturelle er grunnpilaren for det meste av det vi driver med – i tillegg til at vi lager kjempegod mat. Alle er velkomne til vår hjemmekoselige kafé. Vi vil vise Kristiansand – og alle som kommer på besøk – at det flerkulturelle miljøet vårt er en berikelse og en glede for oss alle. Vi kan fryde oss over hverandres musikk, mat, språk, kultur og livskunnskap – og sammen bygge opp felles drømmer og visjoner.

 

Her er en liten stemningsrapport fra Café Mestizo i Pilestredet Park 5 i Oslo. 

Mestizo 27. juni! Gracias a todos! 🙂

Posted by Café Mestizo on Sunday, June 28, 2015